Jó sokáig voltam csöndben, jó sokáig szinte alig főztem. Aztán kirámoltam a mélyhűtőt és finom laktató ebédet főztem.
diónyi zsír
1 fej vöröshagyma, felaprítva
3 tk só
1/2 sovány sertéscomb, (még fagyosan pucoltam/ kockáztam fel, mert nem engedett ki)
3 tk őrölt (füstölt) pirospaprika (kaptam, de paprikát én mindig kapok, szóval sajnos nem tudom, hogy mennyire gyakori jelenség)
1 kk őröltbors
1 konzerv kukorica
250 g mirelit fejtett bab
1-2 dl vörösbor (amit szeretsz)
víz
A hagymát üvegesre pirítom a zsírban a vége felé megsózom és átkeverem. Lángról levéve belekeverem a paprikát és a borsot, majd mielőtt visszatenném a lángra, beleöntöm a bort, hozzáadom a húst és a babot -mivel mindkettő fagyos volt még, ezzel nekem nem volt problémám, ugyan annyi idő kellett így mindkettőnek. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt magára hagyom a konyhában közepes/nagy lángon. Néha ránézek, átkeverem. Köbö fél óra után ellenőrzöm a babot, és hozzáadom a konzerv kukoricát. negyed órával később, ha a bab már nem kemény tálalom. A férj jóváhagyta, hogy legyen ilyen máskor is.
Friss kenyérrel a tuti. ;)
Jó étvágyat!