Múlt héten grillpartira voltunk hivatalosak, így alkalmam nyílt felavatni gyönyörű, meggypiros kerti grillemet. Mert nekem az is van, szüleimtől kaptam, 3-4 éve születésnapomra. Eleinte az erkélyre terveztem a próbaüzem lefolytatását, ám leszavaztak otthon. Itt pedig a parkot néztem, mint egy árgús, latolgatva, hogy mennyi esélyem van viszonylag nyugodtan grillezni. A parti örömére 6 szelet karaj pácba került és mivel a bolti kolbászkákkal jóllaktunk Sukorót is megjárta oda-vissza és egy hétig didergett a mélyhűtőben, mire megsütöttem teflonserpiben.
Előrebocsájtom, hogy a malacságokkal kicsit bajban vagyok, ízre 20 ujjat lehet nyalni, viszont flex kell kés helyett terítéknek. :( Az is igaz, hogy nem volt itthon se sör, se bor amivel kicsit meglocsolgathattam volna a gyönyörűen megsült húst.
A pác (igyekeztem a mennyiségeket pontosan leírni):
két evőkanál mustár
fél tasak HA - Sült oldalas fűszerkeverék (a grill is jó illatú volt de a férj erre voksolt)
egy púpos kiskanál só
két evőkanál olaj
egy púpos kávéskanál oregánó
egy púpos kávéskanál bazsalikom
egy púpos kiskanál majoránna
két-három babérlevél
egy jól záró nylonzacskó (nem kell hogy drága, gyors záras legyen, csomót kötni az ocsóra is lehet és az is elégségesen zár, bár nem árt még egy plusz ételhordóban elhelyezni)
és fél kg (~6 szelet) karaj
Mindent a zacsiba, jól átmasszírozzuk az egészet, még mielőtt lezárjuk. Egy óra levegőzés után elkötözzük és mehet a hűtőbe. Mélyhűtőbe egy nap hűtőtáska és egy nap rendes hűtő után, - mert lejött velünk Pestről Nadapra és vissza, - került áthelyezésre. A lényeg, hogy ne rögtön a mélyhűtőbe tegyük, fagyott állapotban van egy tippem, hogy nem járja át a fűszer
Ollóval bogoztam ki miután felengedett. Grillen vagy teflonserpenyőben addig sütöm míg meg nem pirul teljesen.
Persze ez is úgy volt, hogy én nem szoktam gyakran megéhezni, a férj pedig addig ül és kockul mellettem, amíg átüt rajta az éhség és nem sokkal később ezt tudtomra is adja. :)
Ennek hála ezt is fél órával korábban óhajtotta elfogyasztani.
Azért tényleg finom volt. Legközelebb azért szerintem kap egy deci fehérbort a desznyó.
(Kíváncsi vagyok rácson milyen lett volna.)
Amennyiben van tapasztalatotok, tippetek röfi-kiszáradás ellen, csupa szem vagyok!