Éhező férj

Létfenntartásért vívott harcunk konyhai szakaszai. Házias örökség, újító szellem és a sütés-főzés szeretete. Vigyázat, libazsírt, mogyorót és édességet nem csak nyomokban tartalmaz!

Friss topikok

  • melodis: Le a kalappal! Igazán finom lett - hisz az Ünnepelt engem is megkínált... (2011.10.30. 20:30) Pillecukor

GRILLEZNI JÓ

2013.07.08. 22:06 Zsani.MoKa

Múlt héten grillpartira voltunk hivatalosak, így alkalmam nyílt felavatni gyönyörű, meggypiros kerti grillemet. Mert nekem az is van, szüleimtől kaptam, 3-4 éve születésnapomra. Eleinte az erkélyre terveztem a próbaüzem lefolytatását, ám leszavaztak otthon. Itt pedig a parkot néztem, mint egy árgús, latolgatva, hogy mennyi esélyem van viszonylag nyugodtan grillezni. A parti örömére 6 szelet karaj pácba került és mivel a bolti kolbászkákkal jóllaktunk Sukorót is megjárta oda-vissza és egy hétig didergett a mélyhűtőben, mire megsütöttem teflonserpiben.

Előrebocsájtom, hogy a malacságokkal kicsit bajban vagyok, ízre 20 ujjat lehet nyalni, viszont flex kell kés helyett terítéknek. :( Az is igaz, hogy nem volt itthon se sör, se bor amivel kicsit meglocsolgathattam volna a gyönyörűen megsült húst.

A pác (igyekeztem a mennyiségeket pontosan leírni):

két evőkanál mustár

fél tasak HA - Sült oldalas fűszerkeverék (a grill is jó illatú volt de a férj erre voksolt)

egy púpos kiskanál só

két evőkanál olaj

egy púpos kávéskanál oregánó

egy púpos kávéskanál bazsalikom

egy púpos kiskanál majoránna

két-három babérlevél

egy jól záró nylonzacskó (nem kell hogy drága, gyors záras legyen, csomót kötni az ocsóra is lehet és az is elégségesen zár, bár nem árt még egy plusz ételhordóban elhelyezni)

és fél kg (~6 szelet) karaj

Mindent a zacsiba, jól átmasszírozzuk az egészet, még mielőtt lezárjuk. Egy óra levegőzés után elkötözzük és mehet a hűtőbe. Mélyhűtőbe egy nap hűtőtáska és egy nap rendes hűtő után, - mert lejött velünk Pestről Nadapra és vissza, - került áthelyezésre. A lényeg, hogy ne rögtön a mélyhűtőbe tegyük, fagyott állapotban van egy tippem, hogy nem járja át a fűszer

Ollóval bogoztam ki miután felengedett. Grillen vagy teflonserpenyőben addig sütöm míg meg nem pirul teljesen.

Persze ez is úgy volt, hogy én nem szoktam gyakran megéhezni, a férj pedig addig ül és kockul mellettem, amíg átüt rajta az éhség és nem sokkal később ezt tudtomra is adja. :)

Ennek hála ezt is fél órával korábban óhajtotta elfogyasztani.

Azért tényleg finom volt. Legközelebb azért szerintem kap egy deci fehérbort a desznyó.

(Kíváncsi vagyok rácson milyen lett volna.)

Amennyiben van tapasztalatotok, tippetek röfi-kiszáradás ellen, csupa szem vagyok!

1044809_10151757240171514_1311445142_n.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: karaj sülthús

A bejegyzés trackback címe:

https://fozofulke.blog.hu/api/trackback/id/5396745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása